Velkommen til Gjestehavna i Svelvik Motorbåtforening.

Plassene tilbys i nordre del av havna langs brua. Her finnes plasser for 1 stor eller 2 mindre båter. Dybden er 1,5 m. 

I feriesesongen kan også ledige plasser benyttes etter avtale med nattevaktene som starter sin vakt kl 2200. For kortere besøk for av og pålasting kan utrustnings brygge benyttes. For båter som kommer med bil og tilhengere finnes en utsettingsrampe for dagsturister. Bil og henger kan parkeres på opplagsplassen. Havna stenges med bom for biltrafikk kl 2200. Det finnes kran med løftekapasitet t.o.m. 10 tonn hvis skaden skulle være ute. Kontakt havnebetjentene for avtale.

Vi har forøvrig enkle, men forhåpentlig tjenlige fasiliteter:

  • Døgnåpent toalett og dusj i sydenden av klubbhuset.
  • Tilkobling av strøm for bruk av batterilader.
  • Vann er gratis.
  • Søppelcontainer for fri benyttelse finnes på land.

Ovenstående dekkes av en pris pr. døgn på kr. 200-.  Det betales med Vipps, se oppslag. Havna er bevoktet av to vakter hver natt. Det er ca 1 km. gangavstand til butikker, bank, post, apotek,spisesteder nordover i sentrum langs hovedgaten (Storgaten). Drivstoff (i medbragt kanne) samt et begrenset utvalg dagligvarer er å få kjøpt på Shell bensinstasjon 1,5 km retning nordover ved RV 319. Den er døgnåpen.

Av severdigheter kan nevnes Svelvik museum i sentrum like i nærheten av kirken. Ved fergeleiet finnes Lalla-parken med en statue av Svelviks store datter. Langs fjorden nord for Svelviksenteret (beliggende 1 km nordover fra småbåthavnen), kan man nyte synet av skipperhusene fra seilskutetiden. Det er ikke minst skipperhusene som gir anledning til å kalle Svelvik landets "nordligste sørlandsby".

Ca. 2 km sydover langs RV 319 ligger Homansberget camping som bl. annet gir mulighet til et slag minigolf. Svelvik er en av landets største fruktkommuner. I sesongen kan man få kjøpt friske jordbær og andre bærsorter i sentrum så vel som fra egne gårdsutsalg straks syd for tettbebyggelsen.

Videre har vi Fossekleiva på Berger - ca 10 km sydover - hvor det finnes forskjellige atelier samt en velkjent glasshytte, hvor det selges anerkjent brukskunst. Området har mange tur-stier som innbyr til korte og lange fotturer. Eksempelvis en 2 km tur opp til "Flaggstanga" på Tømmeråsen hvor det er en flott utsikt over Svelvik sentrum.

Batteri-øya på andre siden av gangbroen hvor denne gjesteplassen ligger, gir muligheter til fiske i Nordeuropas nest, sterkeste saltvannsstrøm - Svelvikstrømmen - grilling i fremsatte griller samt bademuligheter. Obs! Vær oppmerksom på strømmen!

Takk for besøket og velkommen igjen!

"Service-jolle" ved gjestebryggen.

Medlemmer og publikum som har behov for å benytte SMF''s grønne Pioner -jolle til mindre, kortvarige "oppdrag" av praktisk karakter i havna, er velkommen å låne denne.Vennligst benytt "returadressen" så snart som praktisk mulig!